logo သုတေသနနှင့် တီထွင်ဆန်းသစ်မှုဦးစီးဌာန

logo

သုတေသနနှင့် တီထွင်ဆန်းသစ်မှုဦးစီးဌာန

Update News
သုတေသနနှင့်တီထွင်ဆန်းသစ်မှုဦးစီးဌာန၏ ရည်မှန်းချက်များမှာ အောက်ပါအတိုင်းဖြစ်ပါသည်- (က) နိုင်ငံအကျိုးပြု သိပ္ပံနှင့်နည်းပညာဆိုင်ရာ သုတေသနနှင့် ဆန်းသစ်တီထွင်မှု လုပ်ငန်း များ ဆောင်ရွက်၍ နည်းပညာလွှဲပြောင်းခြင်းနှင့် ဖြန့်ဝေခြင်း၊ နည်းပညာအကြံပေး ခြင်းများဆောင်ရွက်ရန်၊ (ခ) သိပ္ပံ၊ နည်းပညာနှင့် ဆန်းသစ်တီထွင်မှုဆိုင်ရာ သုတေသနလုပ်ငန်းများ ဖွံ့ဖြိုး တိုးတက်ရေးအတွက် နိုင်ငံတကာ အဖွဲ့အစည်းများ၊ ဒေသတွင်းအဖွဲ့အစည်းများ၊ ပြည်တွင်း အဖွဲ့အစည်းများ၊ သုတေသနစင်တာများ၊ တက္ကသိုလ်များနှင့်စက်မှု လုပ်ငန်းများအကြားသုတေသနနှင့်ဖွံ့ဖြိုးရေး လုပ်ငန်းများ ပူးပေါင်းဆောင်ရွက်ရန်၊ (ဂ) နိုင်ငံတော်၏ ရင်းနှီးမြှပ်နှံမှုနှင့် စီးပွားရေးမှုဝါဒများကို ပံ့ပိုးပေးသော မြန်မာစံချိန် စံညွှန်းများချမှတ်ခြင်း၊ အရည်အသွေးကိုက်ညီမှု စစ်ဆေးခြင်းဆိုင်ရာ လုပ်ငန်းများ အကောင်အထည်ဖော် ဆောင်ရွက်ရန်၊ (ဃ) ခေတ်မီဓါတ်ခွဲစမ်းသပ်ခြင်းဝန်ဆောင်မှုလုပ်ငန်းများကို ရည်ညွှန်းဓာတ်ခွဲခန်းအနေဖြင့် မှန်ကန်တိကျစွာ ဆောင်ရွက်ရန်၊ (င) လူ့စွမ်းအားအရင်းအမြစ် ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးကို အထောက်အကူပြုသော သိပ္ပံနှင့် နည်းပညာဆိုင်ရာ လက်တွေ့အသုံးချ နည်းပညာသင်တန်းများ စဉ်ဆက်မပြတ် ပို့ချ ပေးရန်၊ (စ) နိုင်ငံတော်၏ လူမှု၊ စီးပွား၊ ပညာ၊ ကျန်းမာကဏ္ဍဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးအတွက် ပြည်တွင်း၊ ပြည်ပနှင့် ‌ဒေသဆိုင်ရာ အဖွဲ့အစည်းများ၊ လုပ်ငန်းရှင်များနှင့် ပူးပေါင်း၍ သတင်း အချက်အလက်နှင့် ဆက်သွယ်ရေးနည်းပညာဆိုင်ရာ သုတေသနလုပ်ငန်းများကို ဆောင်ရွက်ရန်၊ (ဆ) လူ့စွမ်းအားအရင်းအမြစ်ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးအဆင့်မြင့်သင်တန်းများ ဖွင့်လှစ်သင်ကြား ပေးခြင်းဖြင့် သတင်းအချက်အလက်နှင့် ဆက်သွယ်ရေးနည်းပညာဆိုင်ရာ သုတေသန လုပ်ငန်း များဖွံ့ဖြိုးတိုး တက်လာစေရန် ဆောင်ရွက်ရန်၊
MM
နည်းပညာဖြန့်ဝေခြင်းနှင့်လွှဲပြောင်းခြင်း

နည်းပညာဖြန့်ဝေခြင်းမှတ်တမ်းများ

စဉ်

နည်းပညာ

အဖွဲ့အစည်း

နှစ်

၁။

မုန့်ဖတ်ခြောက်ပြုလုပ်ခြင်း

မုန့်ဖတ်လုပ်ငန်းရှင်များ၊ SME ဖွံ့ဖြိုး တိုးတက်ရေးဌာန၊စက်မှုဝန်ကြီးဌာန။

     ၂၀၁၄

၂။

ချည်ထည်ဆိုးဆေးခိုင်မြဲမှုနည်းပညာ

 

မုန့်ဖတ်လုပ်ငန်းရှင်များ၊ SME ဖွံ့ဖြိုး တိုးတက်ရေးဌာန၊စက်မှုဝန်ကြီးဌာန။

 

၃။

Value added သရက်သီးထုတ်ကုန်များ ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ (သရက်သီး candy, bar, leather, nectar, wine နည်းပညာများ)

SME ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးဌာန၊ စက်မှုဝန်ကြီးဌာန။

     ၂၀၁၆

၄။

စိုက်ပျိုးရေးအခြေခံ စားသောက်ကုန် ထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာပံ့ပိုးခြင်း

SME ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးဌာန၊ စက်မှုဝန်ကြီးဌာန။  DRI ၊ ရန်ကုန်မြို့။

    ၂၀၁၆

၅။

သရက်သီး Candy

သဇင်နွယ်သရက်သီးထုတ်လုပ်ရေး။

    ၂၀၁၇

၆။

ဝိုင်၊ Candy ၊ ဖျော်ရည်မျိုးစုံ

မြစ်ကြီးနားမြို့မှ SME လုပ်ငန်းရှင်များ။

    ၂၀၁၇

၆။

ဝဥ၊စပျစ်၊ချင်းနှင့် ကော်ဖီမှ တန်ဖိုးမြှင့် ထုတ် ကုန်များထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာဖြန့်ဝေခြင်း

ဟားခါးမြို့၊ ချင်းပြည်နယ်။

    ၂၀၁၈

၇။

ဝါးနှင့်အခြားဒေသထွက်ကုန်များအားတန်ဖိုးမြှင့်ထုတ်ကုန်ပစ္စည်းများ ထုတ်လုပ်ခြင်း

မုံရွာမြို့၊ စစ်ကိုင်းတိုင်းဒေသကြီး။

    ၂၀၁၈

၈။

သီဟိုဠ်သရက်စေ့အခွံမှဇီ၀လောင်စာထုတ်လုပ်ခြင်း

နှင့်လောင်စာတောင့်ထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ

 

SME ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးဌာန၊ စက်မှုဝန်ကြီးဌာန။သုတေသနနှင့်တီထွင်ဆန်းသစ်မှုဉီးစီးဌာန။ရန်ကုန်မြို့

၂၀၁၉

၉။

တန်ဖိုးမြှင့်ကျွဲကောထုတ်ကုန်များထုတ်လုပ်ခြင်း

မော်လမြိုင်မြို့

    ၂၀၂၀

၁၀။

တန်ဖိုးမြှင့်ကျွဲကောထုတ်ကုန်များထုတ်လုပ်ခြင်း

တိုက်ကြီးမြို့

    ၂၀၂၁

 

 

နည်းပညာလွှဲပြောင်းခြင်းမှတ်တမ်းများ

 

စဉ်

     နည်းပညာ

         ကုမ္ပဏီ

     နှစ်

၁။

 ပေါ့ခိုင်အုတ်သုံးအမြှုပ်ထဆေးရည်ထုတ်လုပ်

ခြင်းနည်းပညာ

ထွန်းရေပေါ်အုတ်ကွန်ကရစ်လုပ်ငန်းရှင်

၂၀၁၄

၂။

 ပေါ့ခိုင်အုတ်သုံးအမြှုပ်ထဆေးရည်ထုတ်လုပ်

ခြင်းနည်းပညာ

Myanmar Industrial Valley Co., Ltd

၂၀၁၅

၃။

အနံ့ပျောက်သန့်စင်ဆေးရည်စမ်းသပ်ထုတ်လုပ် ခြင်းနည်းပညာ

BioLuck Co., Ltd

၂၀၁၈

၄။

ပယင်း (Amber) မှ ဆေးဖက်ဝင်ပစ္စည်းများကို ဖော်ထုတ် စမ်းသပ်လေ့လာခြင်း

ရွှေအုပ်ဆောင်းကုမ္ပဏီ

၂၀၁၈

၅။

သရက်သီး အနှစ် ၊ သရက်သီး Leather ၊ သရက်သီး ဖျော်ရည်၊ သရက်သီး Canday ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ

Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd

၂၀၁၈

၆။

ဂျင်းမျှင်ခြောက်၊ ဂျင်းပြားခြောက်၊ ဂျင်းမှုန့် ပြုလုပ်ခြင်း(Value added Ginger)နည်းပညာ

Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd

၂၀၁၈

၇။

ပူစီနံ၊ ငှက်ပျောအူ၊ စပါးလင်အခြောက်ခံခြင်း  (Dehydrated Mint, Banana False Stem,Spike leaf)

Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd

၂၀၁၈

၈။

သရက်သီး အနှစ် ၊ သရက်သီး Leather ၊ သရက် သီးဖျော်ရည်၊ သရက်သီး Canday ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ

Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd

၂၀၁၈

၉။

   နာနတ်သီး၊ဂရိတ်ဖရု၊ဝါးမီးသွေး၊ရှားဇောင်း

လက်ပတ်ဆပ်ပြာထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ

Lung Tsit Jade Finished Products Co.,Ltd

၂၀၁၉

၁၀။

အုန်းခွံနှင့်ဝါးမှဓာတ်သတ္တိကြွကာဗွန်ထုတ်လုပ် ခြင်းနည်းပညာ

BioLuck Co., Ltd

၂၀၁၉

၁၁။

နဂါးမောက်သီးခြောက်ပြုလုပ်သည့်နည်းပညာ

Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd

၂၀၁၉

၁၂။

ကြက်သွန်ဖြူမှုန့်ပြုလုပ်သည့်နည်းပညာ

Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd

၂၀၁၉

၁၃။

ကမ်းဇော်ဆီ သန့်စင်ခြင်းနှင့် သန့်စင်ပြီး ကမ်းဇော်ဆီ အားအသုံးပြု၍ ဆေးဖက်ဝင် ထုတ်ကုန်အဖြစ် စမ်းသပ် သည့် နည်းပညာ

မြိတ်သဘာဝ ကမ်းဇော်နှင့်ဆက်စပ် ထုတ်ကုန်လုပ်ငန်း

၂၀၁၉

၁၄။

သနပ်ခါးအဆီအနှစ်ကို သုတေသနပြုလုပ်ထား သည့် အချက်အလက် များဆိုင်ရာ နည်းပညာ

KSH Co., Ltd.

၂၀၁၉

၁၅။

သနပ်ခါးအဆီအနှစ်မှ အရောင်ကို ဖယ်ရှား သည့်နည်းပညာ

KSH Co., Ltd.

၂၀၁၉

၁၆။

 

ပယင်း (Amber) ကို သုတေသန ပြုလုပ်ထား သည့် အချက်အလက် များဆိုင်ရာ နည်းပညာ

 

KSH Co., Ltd.

 

၂၀၁၉

၁၇။

အသင့်သောက်ဆန်နို့ ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်း ပညာ

သားသားဆန်ပြုတ်ထုတ်လုပ်ရေး

 ၂၀၁၉

၁၈။

ကြာရှည်ခံငှက်သိုက် ပုလင်း ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ

Khant Nyar Htel Trading Co., Ltd.

 ၂၀၁၉

၁၉။

ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ် ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ

သားသားဆန်ပြုတ်ထုတ်လုပ် ရေး၊မန္တလေး

 ၂၀၁၉

၂၀။

ချဉ်စော်ကားသီးမှ အသင့်သောက် ချဉ်စော် ကားသီးဖျော်ရည်နှင့် ချဉ်စော်ကားသီး အနှစ် ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ

ဒင်္ဂါးဖျော်ရည်လုပ်ငန်း၊မန္တလေး

 ၂၀၁၉

၂၁။

ဒေသထွက်ရခိုင်ငှက် ပျောသီးမှတန်ဖိုးမြှင့် စားသောက်ကုန်များပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ

ဆန်းသစ်ဒေသ ထွက်စားသောက်ကုန် လုပ်ငန်း

 ၂၀၁၉

၂၂။

လိမ္မော်ခွံနှင့် Lemongrass တို့မှ Essential Oil ထုတ်ယူသည့် နည်းပညာ

(ဒွန်) အိမ်တွင်းမှု သဘာဝဆပ်ပြာလုပ်ငန်း၊ ပြင်ဉီးလွင်

 ၂၀၁၉

၂၃။

ပယင်းအဆီအနှစ်မှ ခေါင်းလျှော်ရည် ထုတ်လုပ်ခြင်း၊ ပယင်း Scrub ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ

ရွှေအုပ်ဆောင်း ကုမ္ပဏီလီမိတက်

 ၂၀၁၉

၂၄။

အုန်းသားမျှင်မှ Coconut Fiber Board ပြုလုပ်သည့်နည်းပညာ

Kyi Min Brothers Co., Ltd.

 ၂၀၁၉

၂၅။

ကြက်ဆူဆီကြမ်းမှ ဆာလဖိတ်တက် ကြက်ဆူဆီထုတ်လုပ်ခြင်းနှင့်အရည် အသွေးမြှင့်တင်ခြင်း နည်းပညာ

ပစ်တိုင်းထောင် ဆီစက်

 ၂၀၂၀

၂၆။

ပဲပုတ်စေ့ဆီကြမ်းမှ ဇီဝလောင်စာ (biodiesel) ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ

ပစ်တိုင်းထောင် ဆီစက်

 ၂၀၂၀

၂၇။

လက်ဖက်အဆီထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ

Paloung Green Leaf Tea Leaf Production

 ၂၀၂၀

၂၈။

ဆန်နို့နှင့်ဆန်ဗီနီဂါ ထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ

Shwe Zee Kwat Food Manufacturing Co., Ltd၊

 ၂၀၂၁

၂၉။

ချဉ်စော်ကားသီးဖျော်ရည်နှင့် ချဉ်စော်ကားသီး အနှစ်ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ၊

Shwe Zee Kwat Food Manufacturing Co., Ltd၊

 ၂၀၂၁

၃၀။

မာလကာသီး Juice နှင့် မာလကာသီး အခြောက်ခံခြင်း နည်းပညာ ၊

Shwe Zee Kwat Food Manufacturing  Co., Ltd

     ၂၀၂၁

၃၁။

ကော်ဖီဝိုင်ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ

HORNBILL CHIN COFFEE Co., Ltd

     ၂၀၂၁

၃၂။

အနံ့ပျောက်သန့်စင်ဆေးရည်ထုတ်လုပ်ခြင်း

Kan Power  Co., Ltd. (Daily : Handy Home care Medicinal Supplies)

     ၂၀၂၁

၃၃။

အုန်းခွံမှဓာတ်သတ္တိကြွကာဗွန်ထုတ်လုပ်ခြင်း

MYA AYER MANUFACTURING Co., Ltd

     ၂၀၂၁


Testing Service

ဓာတ်ခွဲဝန်ဆောင်မှုများ

စဉ်

ပစ္စည်းအမျိုးအစား

သတ်မှတ်ချက်

တိုင်းတာသည့်စက်

၁။

ဆေးဖက်ဝင်အပင်များ၏အစိတ်အပိုင်းများ

အင်တီအောက်ဆီးဒင့်ဂုဏ်သတ္တိတိုင်းတာခြင်း

Biochorme, UV-1800

၂။

ဆေးဖက်ဝင်အပင်များ၏အစိတ်အပိုင်းများ

ဖီနောနှင့်ဖလေဗိုနွိုက်ပါဝင်မှုတို့ကိုတိုင်းတာခြင်း

Biochorme, UV-1800

၃။

ဆေးဖက်ဝင်အပင်များ၏အစိတ်အပိုင်းများ

ပါဝင်သောဒြပ်ပေါင်းများအားရှေးဦးစမ်းသပ်များဆောင်ရွက်ပေး

ခြင်း

Test tube method

၄။

အခဲများ

စိုထိုင်းဆအားတိုင်းတာပေးခြင်း

Moisture Analyzer

၅။

အခဲ/အရည်

နိုက်ထရိတ်ပါဝင်မှုအားတိုင်းတာ

ခြင်း

Nitrate Test  Kit

၆။

အခဲ/အရည်

ဖော့စဖရိတ်ပါဝင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း

Phosphate Test  Kit

၇။

အရည်/ဆေးပျစ်ရည်/အဆီ

စေးပျစ်နှုန်းအားတိုင်းတာခြင်း

Viscometer or U-tube/ASTM 2857

၈။

အရည်

စုစုပေါင်းအစိုင်အခဲပျော်ဝင်မှု

အားတိုင်းတာခြင်း

Refratometer

၉။

အရည်

သိပ်သည်းဆအားတိုင်းတာခြင်း

Density bottle

၁၀။

အခဲ/ပလတ်စတစ်နှင့်ဆက်စပ်ပစ္စည်းများ

အရည်ပျော်မှတ်အားတိုင်းတာခြင်း

Melting point apparatus

၁၁။

အထပ်သား/ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/စက္ကူနှင့်ဖလင်

အထူတိုင်းတာခြင်း

CHY-CB PARAM thickness tester/ASTM- D374

၁၂။

ရာဘာ/စက္ကူ/ ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/ ပေါ်လီစတိုင်ရင်း

မာကြောမှုတိုင်းတာခြင်း

Qualitest Type-BS 61 II/ASTM-D 2240

၁၃။

အထပ်သား/ပလတ်စတစ်ပိုက်နှင့်ပလတ်စတစ်ပုလင်းများ

မာကြောမှုတိုင်းတာခြင်း

WALLACE Hardness Meter/DIN-53506

၁၄။

ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/အထပ်သား/ပလတ်စတစ်ပိုက်နှင့်ကော်စေ့များ

သိပ်သည်းဆအားတိုင်းတာခြင်း

Electronic Densimeter EW-300Sg/ASTM  D-792

၁၅။

ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/အထပ်သားနှင့်ပလတ်စတစ်ပိုက်များ

ရိုက်ချိုးမှုဒဏ်ခံနိုင်အားတိုင်းတာ

ခြင်း

Qualitest Q Impact-50/

ASTM D-256

၁၆။

ပလတ်စတစ်နှင့်ဆက်စပ်ပစ္စည်းများ/ဇီဝလောင်စာများနှင့်ဖော်မလင်

ပြာပါဝင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း

Carbonite Muffle Furnace

၁၇။

ဆေးပျစ်ရည်

အခဲပါဝင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း

ASTM D-6980

၁၈။

ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/အထပ်

သား/ပလတ်စတစ်ပိုက်နှင့်ကော်စေ့များ

‌ရေစုပ်ယူနိုင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း

ASTM D-570

၁၉။

ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/အထပ်

သား

စိုထိုင်းဆအားတိုင်းတာခြင်း

ASTM D-6980

၂၀။

ပလတ်စတစ်နှင့်ဆက်စပ်

ပစ္စည်းများ

ပျော့ပြောင်းမှုအားတိုင်းတာခြင်း

ISO-3146

၂၁။

ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/အထပ်

သားနှင့်ပလတ်စတစ်ပိုက်များ

ကေွးညွတ်ဒဏ်ခံနိုင်မှုအားတိုင်း

တာခြင်း

Thwing Albert 34-5 Electro Hydraulic Tensile Tester/ ASTM  D-412

၂၂။

ဇီဝလောင်စာများ

ဆဲလူးလိုစ်၊ဟေမီဆဲလူးလိုစ်နှင့်

လစ်ဂနင်ပါဝင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း

In – House method


Consultation Service

Consultation Service


Contact Us

Contact Us