နည်းပညာဖြန့်ဝေခြင်းမှတ်တမ်းများ
စဉ် |
နည်းပညာ |
အဖွဲ့အစည်း |
နှစ် |
၁။ |
မုန့်ဖတ်ခြောက်ပြုလုပ်ခြင်း |
မုန့်ဖတ်လုပ်ငန်းရှင်များ၊ SME ဖွံ့ဖြိုး တိုးတက်ရေးဌာန၊စက်မှုဝန်ကြီးဌာန။ |
၂၀၁၄ |
၂။ |
ချည်ထည်ဆိုးဆေးခိုင်မြဲမှုနည်းပညာ
|
မုန့်ဖတ်လုပ်ငန်းရှင်များ၊ SME ဖွံ့ဖြိုး တိုးတက်ရေးဌာန၊စက်မှုဝန်ကြီးဌာန။ |
|
၃။ |
Value added သရက်သီးထုတ်ကုန်များ ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ (သရက်သီး candy, bar, leather, nectar, wine နည်းပညာများ) |
SME ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးဌာန၊ စက်မှုဝန်ကြီးဌာန။ |
၂၀၁၆ |
၄။ |
စိုက်ပျိုးရေးအခြေခံ စားသောက်ကုန် ထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာပံ့ပိုးခြင်း |
SME ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးဌာန၊ စက်မှုဝန်ကြီးဌာန။ DRI ၊ ရန်ကုန်မြို့။ |
၂၀၁၆ |
၅။ |
သရက်သီး Candy |
သဇင်နွယ်သရက်သီးထုတ်လုပ်ရေး။ |
၂၀၁၇ |
၆။ |
ဝိုင်၊ Candy ၊ ဖျော်ရည်မျိုးစုံ |
မြစ်ကြီးနားမြို့မှ SME လုပ်ငန်းရှင်များ။ |
၂၀၁၇ |
၆။ |
ဝဥ၊စပျစ်၊ချင်းနှင့် ကော်ဖီမှ တန်ဖိုးမြှင့် ထုတ် ကုန်များထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာဖြန့်ဝေခြင်း |
ဟားခါးမြို့၊ ချင်းပြည်နယ်။ |
၂၀၁၈ |
၇။ |
ဝါးနှင့်အခြားဒေသထွက်ကုန်များအားတန်ဖိုးမြှင့်ထုတ်ကုန်ပစ္စည်းများ ထုတ်လုပ်ခြင်း |
မုံရွာမြို့၊ စစ်ကိုင်းတိုင်းဒေသကြီး။ |
၂၀၁၈ |
၈။ |
သီဟိုဠ်သရက်စေ့အခွံမှဇီ၀လောင်စာထုတ်လုပ်ခြင်း နှင့်လောင်စာတောင့်ထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ
|
SME ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးဌာန၊ စက်မှုဝန်ကြီးဌာန။သုတေသနနှင့်တီထွင်ဆန်းသစ်မှုဉီးစီးဌာန။ရန်ကုန်မြို့ |
၂၀၁၉ |
၉။ |
တန်ဖိုးမြှင့်ကျွဲကောထုတ်ကုန်များထုတ်လုပ်ခြင်း |
မော်လမြိုင်မြို့ |
၂၀၂၀ |
၁၀။ |
တန်ဖိုးမြှင့်ကျွဲကောထုတ်ကုန်များထုတ်လုပ်ခြင်း |
တိုက်ကြီးမြို့ |
၂၀၂၁ |
နည်းပညာလွှဲပြောင်းခြင်းမှတ်တမ်းများ
စဉ် |
နည်းပညာ |
ကုမ္ပဏီ |
နှစ် |
၁။ |
ပေါ့ခိုင်အုတ်သုံးအမြှုပ်ထဆေးရည်ထုတ်လုပ် ခြင်းနည်းပညာ |
ထွန်းရေပေါ်အုတ်ကွန်ကရစ်လုပ်ငန်းရှင် |
၂၀၁၄ |
၂။ |
ပေါ့ခိုင်အုတ်သုံးအမြှုပ်ထဆေးရည်ထုတ်လုပ် ခြင်းနည်းပညာ |
Myanmar Industrial Valley Co., Ltd |
၂၀၁၅ |
၃။ |
အနံ့ပျောက်သန့်စင်ဆေးရည်စမ်းသပ်ထုတ်လုပ် ခြင်းနည်းပညာ |
BioLuck Co., Ltd |
၂၀၁၈ |
၄။ |
ပယင်း (Amber) မှ ဆေးဖက်ဝင်ပစ္စည်းများကို ဖော်ထုတ် စမ်းသပ်လေ့လာခြင်း |
ရွှေအုပ်ဆောင်းကုမ္ပဏီ |
၂၀၁၈ |
၅။ |
သရက်သီး အနှစ် ၊ သရက်သီး Leather ၊ သရက်သီး ဖျော်ရည်၊ သရက်သီး Canday ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ |
Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd |
၂၀၁၈ |
၆။ |
ဂျင်းမျှင်ခြောက်၊ ဂျင်းပြားခြောက်၊ ဂျင်းမှုန့် ပြုလုပ်ခြင်း(Value added Ginger)နည်းပညာ |
Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd |
၂၀၁၈ |
၇။ |
ပူစီနံ၊ ငှက်ပျောအူ၊ စပါးလင်အခြောက်ခံခြင်း (Dehydrated Mint, Banana False Stem,Spike leaf) |
Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd |
၂၀၁၈ |
၈။ |
သရက်သီး အနှစ် ၊ သရက်သီး Leather ၊ သရက် သီးဖျော်ရည်၊ သရက်သီး Canday ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ |
Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd |
၂၀၁၈ |
၉။ |
နာနတ်သီး၊ဂရိတ်ဖရု၊ဝါးမီးသွေး၊ရှားဇောင်း လက်ပတ်ဆပ်ပြာထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ |
Lung Tsit Jade Finished Products Co.,Ltd |
၂၀၁၉ |
၁၀။ |
အုန်းခွံနှင့်ဝါးမှဓာတ်သတ္တိကြွကာဗွန်ထုတ်လုပ် ခြင်းနည်းပညာ |
BioLuck Co., Ltd |
၂၀၁၉ |
၁၁။ |
နဂါးမောက်သီးခြောက်ပြုလုပ်သည့်နည်းပညာ |
Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd |
၂၀၁၉ |
၁၂။ |
ကြက်သွန်ဖြူမှုန့်ပြုလုပ်သည့်နည်းပညာ |
Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd |
၂၀၁၉ |
၁၃။ |
ကမ်းဇော်ဆီ သန့်စင်ခြင်းနှင့် သန့်စင်ပြီး ကမ်းဇော်ဆီ အားအသုံးပြု၍ ဆေးဖက်ဝင် ထုတ်ကုန်အဖြစ် စမ်းသပ် သည့် နည်းပညာ |
မြိတ်သဘာဝ ကမ်းဇော်နှင့်ဆက်စပ် ထုတ်ကုန်လုပ်ငန်း |
၂၀၁၉ |
၁၄။ |
သနပ်ခါးအဆီအနှစ်ကို သုတေသနပြုလုပ်ထား သည့် အချက်အလက် များဆိုင်ရာ နည်းပညာ |
KSH Co., Ltd. |
၂၀၁၉ |
၁၅။ |
သနပ်ခါးအဆီအနှစ်မှ အရောင်ကို ဖယ်ရှား သည့်နည်းပညာ |
KSH Co., Ltd. |
၂၀၁၉ |
၁၆။
|
ပယင်း (Amber) ကို သုတေသန ပြုလုပ်ထား သည့် အချက်အလက် များဆိုင်ရာ နည်းပညာ
|
KSH Co., Ltd.
|
၂၀၁၉ |
၁၇။ |
အသင့်သောက်ဆန်နို့ ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်း ပညာ |
သားသားဆန်ပြုတ်ထုတ်လုပ်ရေး |
၂၀၁၉ |
၁၈။ |
ကြာရှည်ခံငှက်သိုက် ပုလင်း ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ |
Khant Nyar Htel Trading Co., Ltd. |
၂၀၁၉ |
၁၉။ |
ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ် ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ |
သားသားဆန်ပြုတ်ထုတ်လုပ် ရေး၊မန္တလေး |
၂၀၁၉ |
၂၀။ |
ချဉ်စော်ကားသီးမှ အသင့်သောက် ချဉ်စော် ကားသီးဖျော်ရည်နှင့် ချဉ်စော်ကားသီး အနှစ် ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ |
ဒင်္ဂါးဖျော်ရည်လုပ်ငန်း၊မန္တလေး |
၂၀၁၉ |
၂၁။ |
ဒေသထွက်ရခိုင်ငှက် ပျောသီးမှတန်ဖိုးမြှင့် စားသောက်ကုန်များပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ |
ဆန်းသစ်ဒေသ ထွက်စားသောက်ကုန် လုပ်ငန်း |
၂၀၁၉ |
၂၂။ |
လိမ္မော်ခွံနှင့် Lemongrass တို့မှ Essential Oil ထုတ်ယူသည့် နည်းပညာ |
(ဒွန်) အိမ်တွင်းမှု သဘာဝဆပ်ပြာလုပ်ငန်း၊ ပြင်ဉီးလွင် |
၂၀၁၉ |
၂၃။ |
ပယင်းအဆီအနှစ်မှ ခေါင်းလျှော်ရည် ထုတ်လုပ်ခြင်း၊ ပယင်း Scrub ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ |
ရွှေအုပ်ဆောင်း ကုမ္ပဏီလီမိတက် |
၂၀၁၉ |
၂၄။ |
အုန်းသားမျှင်မှ Coconut Fiber Board ပြုလုပ်သည့်နည်းပညာ |
Kyi Min Brothers Co., Ltd. |
၂၀၁၉ |
၂၅။ |
ကြက်ဆူဆီကြမ်းမှ ဆာလဖိတ်တက် ကြက်ဆူဆီထုတ်လုပ်ခြင်းနှင့်အရည် အသွေးမြှင့်တင်ခြင်း နည်းပညာ |
ပစ်တိုင်းထောင် ဆီစက် |
၂၀၂၀ |
၂၆။ |
ပဲပုတ်စေ့ဆီကြမ်းမှ ဇီဝလောင်စာ (biodiesel) ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ |
ပစ်တိုင်းထောင် ဆီစက် |
၂၀၂၀ |
၂၇။ |
လက်ဖက်အဆီထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ |
Paloung Green Leaf Tea Leaf Production |
၂၀၂၀ |
၂၈။ |
ဆန်နို့နှင့်ဆန်ဗီနီဂါ ထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ |
Shwe Zee Kwat Food Manufacturing Co., Ltd၊ |
၂၀၂၁ |
၂၉။ |
ချဉ်စော်ကားသီးဖျော်ရည်နှင့် ချဉ်စော်ကားသီး အနှစ်ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ၊ |
Shwe Zee Kwat Food Manufacturing Co., Ltd၊ |
၂၀၂၁ |
၃၀။ |
မာလကာသီး Juice နှင့် မာလကာသီး အခြောက်ခံခြင်း နည်းပညာ ၊ |
Shwe Zee Kwat Food Manufacturing Co., Ltd |
၂၀၂၁ |
၃၁။ |
ကော်ဖီဝိုင်ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ |
HORNBILL CHIN COFFEE Co., Ltd |
၂၀၂၁ |
၃၂။ |
အနံ့ပျောက်သန့်စင်ဆေးရည်ထုတ်လုပ်ခြင်း |
Kan Power Co., Ltd. (Daily : Handy Home care Medicinal Supplies) |
၂၀၂၁ |
၃၃။ |
အုန်းခွံမှဓာတ်သတ္တိကြွကာဗွန်ထုတ်လုပ်ခြင်း |
MYA AYER MANUFACTURING Co., Ltd |
၂၀၂၁ |
ဓာတ်ခွဲဝန်ဆောင်မှုများ
စဉ် |
ပစ္စည်းအမျိုးအစား |
သတ်မှတ်ချက် |
တိုင်းတာသည့်စက် |
၁။ |
ဆေးဖက်ဝင်အပင်များ၏အစိတ်အပိုင်းများ |
အင်တီအောက်ဆီးဒင့်ဂုဏ်သတ္တိတိုင်းတာခြင်း |
Biochorme, UV-1800 |
၂။ |
ဆေးဖက်ဝင်အပင်များ၏အစိတ်အပိုင်းများ |
ဖီနောနှင့်ဖလေဗိုနွိုက်ပါဝင်မှုတို့ကိုတိုင်းတာခြင်း |
Biochorme, UV-1800 |
၃။ |
ဆေးဖက်ဝင်အပင်များ၏အစိတ်အပိုင်းများ |
ပါဝင်သောဒြပ်ပေါင်းများအားရှေးဦးစမ်းသပ်များဆောင်ရွက်ပေး ခြင်း |
Test tube method |
၄။ |
အခဲများ |
စိုထိုင်းဆအားတိုင်းတာပေးခြင်း |
Moisture Analyzer |
၅။ |
အခဲ/အရည် |
နိုက်ထရိတ်ပါဝင်မှုအားတိုင်းတာ ခြင်း |
Nitrate Test Kit |
၆။ |
အခဲ/အရည် |
ဖော့စဖရိတ်ပါဝင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း |
Phosphate Test Kit |
၇။ |
အရည်/ဆေးပျစ်ရည်/အဆီ |
စေးပျစ်နှုန်းအားတိုင်းတာခြင်း |
Viscometer or U-tube/ASTM 2857 |
၈။ |
အရည် |
စုစုပေါင်းအစိုင်အခဲပျော်ဝင်မှု အားတိုင်းတာခြင်း |
Refratometer |
၉။ |
အရည် |
သိပ်သည်းဆအားတိုင်းတာခြင်း |
Density bottle |
၁၀။ |
အခဲ/ပလတ်စတစ်နှင့်ဆက်စပ်ပစ္စည်းများ |
အရည်ပျော်မှတ်အားတိုင်းတာခြင်း |
Melting point apparatus |
၁၁။ |
အထပ်သား/ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/စက္ကူနှင့်ဖလင် |
အထူတိုင်းတာခြင်း |
CHY-CB PARAM thickness tester/ASTM- D374 |
၁၂။ |
ရာဘာ/စက္ကူ/ ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/ ပေါ်လီစတိုင်ရင်း |
မာကြောမှုတိုင်းတာခြင်း |
Qualitest Type-BS 61 II/ASTM-D 2240 |
၁၃။ |
အထပ်သား/ပလတ်စတစ်ပိုက်နှင့်ပလတ်စတစ်ပုလင်းများ |
မာကြောမှုတိုင်းတာခြင်း |
WALLACE Hardness Meter/DIN-53506 |
၁၄။ |
ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/အထပ်သား/ပလတ်စတစ်ပိုက်နှင့်ကော်စေ့များ |
သိပ်သည်းဆအားတိုင်းတာခြင်း |
Electronic Densimeter EW-300Sg/ASTM D-792 |
၁၅။ |
ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/အထပ်သားနှင့်ပလတ်စတစ်ပိုက်များ |
ရိုက်ချိုးမှုဒဏ်ခံနိုင်အားတိုင်းတာ ခြင်း |
Qualitest Q Impact-50/ ASTM D-256 |
၁၆။ |
ပလတ်စတစ်နှင့်ဆက်စပ်ပစ္စည်းများ/ဇီဝလောင်စာများနှင့်ဖော်မလင် |
ပြာပါဝင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း |
Carbonite Muffle Furnace |
၁၇။ |
ဆေးပျစ်ရည် |
အခဲပါဝင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း |
ASTM D-6980 |
၁၈။ |
ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/အထပ် သား/ပလတ်စတစ်ပိုက်နှင့်ကော်စေ့များ |
ရေစုပ်ယူနိုင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း |
ASTM D-570 |
၁၉။ |
ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/အထပ် သား |
စိုထိုင်းဆအားတိုင်းတာခြင်း |
ASTM D-6980 |
၂၀။ |
ပလတ်စတစ်နှင့်ဆက်စပ် ပစ္စည်းများ |
ပျော့ပြောင်းမှုအားတိုင်းတာခြင်း |
ISO-3146 |
၂၁။ |
ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/အထပ် သားနှင့်ပလတ်စတစ်ပိုက်များ |
ကေွးညွတ်ဒဏ်ခံနိုင်မှုအားတိုင်း တာခြင်း |
Thwing Albert 34-5 Electro Hydraulic Tensile Tester/ ASTM D-412 |
၂၂။ |
ဇီဝလောင်စာများ |
ဆဲလူးလိုစ်၊ဟေမီဆဲလူးလိုစ်နှင့် လစ်ဂနင်ပါဝင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း |
In – House method |
Consultation Service
Contact Us
အမှတ် (၆) ကမ္ဘာအေးဘုရားလမ်း
စာတိုက်အမှတ် ၁၁၀၈၁
ရန်ကင်းမြို့နယ်
ရန်ကုန်