ပြည်ပပူးပေါင်းဆောက်ရွက်မှုများ
- ဝါးအသုံးချမှု၊ ဈေးကွက် အလားအလာနှင့် ဝါးစက်မှုလုပ်ငန်းဆိုင်ရာ အလုပ်ရုံဆွေးနွေးပွဲစီမံကိန်း (မဲခေါင်-လန်ချန်းပူးပေါင်းဆောင်ရွက်ရေးဆိုင်ရာ အထူးရန်ပုံငွေ (၂၀၁၈))
- အစားအသောက်ထုတ်ကုန်များ၏ တန်ဖိုးနှင့်ထုတ်လုပ်ခြင်းများအား မြှင့်တင်ရေး အတွက် လန်ချန်း-မဲခေါင်ဒေသတွင်း နိုင်ငံချင်းချင်း ဖလှယ်ခြင်းအစီအစဉ် စီမံကိန်း(မဲခေါင်-လန်ချန်းပူးပေါင်းဆောင်ရွက်ရေးဆိုင်ရာ အထူးရန်ပုံငွေ (၂၀၂၀))
- မဲခေါင်ဒေသတွင်း စီးပွားရေးဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးအတွက် သစ်သီးဝလံများမှ ထုတ်ကုန်ပြုလုပ်ခြင်း အသေးစိတ်နည်းစဉ်များအား လေ့လာစမ်းသပ်ခြင်း လုပ်ငန်း စီမံကိန်း(မဲခေါင်-လန်ချန်းပူးပေါင်းဆောင်ရွက်ရေးဆိုင်ရာ အထူးရန်ပုံငွေ (၂၀၂၁))
- မဲခေါင်ဒေသရှိ ဝါးဆန်းသစ်တီထွင်မှု ထုတ်ကုန်များဆိုင်ရာစဉ်ဆက်မပြတ် ဖွံဖြိုး တိုးတက်မှုသင်တန်း စီမံကိန်း((မဲခေါင်-လန်ချန်းပူးပေါင်းဆောင်ရွက်ရေးဆိုင်ရာ အထူးရန်ပုံငွေ(၂၀၂၀))
- မဲခေါင်-လန်ချန်းဒေသရှိစွန့်ဉီးတီထွင်စီးပွါးရေးဂေဟစနစ် ဖွံ့ဖြိုးမှုအတွက် နည်းပညာလွှဲပြောင်းမှု လျှင်မြန်စေရေးဌာန တည်ထောင်ခြင်း လုပ်ငန်း စီမံကိန်း(မဲခေါင်-လန်ချန်း ပူးပေါင်းဆောင်ရွက်ရေး ဆိုင်ရာ အထူးရန်ပုံငွေ (၂၀၂၁))
- သုတေသနနှင့် တီထွင်ဆန်းသစ်မှုဌာန (DRI)၊ ကန်ဆိုင်းတက္ကသိုလ်၊ ရန်ကုန်တက္ကသိုလ်နှင့် စိမ်းလန်း အမိမြေ ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးအသင်း (ALARM) တို့ ပူးပေါင်းကျင်းပသည့် ဇီဝစီးပွားရေးဆိုင်ရာ နိုင်ငံတကာပထမအကြိမ်ညီလာခံကို၁၂.၁၂.၂၀၁၈ရက်နေ့တွင်သုတေသနနှင့်တီထွင်ဆန်းသစ်မှုဉီးစီး
ဌာန၊ရန်ကုန်မြို့တွင်ကျင်းပခဲ့၍ဒုတိယအကြိမ်ညီလာခံကို၁၂.၁၂.၂၀၁၉မှ၁၄.၁၂.၂၀၁၉ရက်နေ့အထိရန်
ကုန်တက္ကသိုလ်တွင်ကျင်းပပြုလုပ်ခဲ့ပါသည်။
ပြည်တွင်းပူးပေါင်းဆောင်ရွက်မှုများ
- (၂၃- ၇- ၂၀၁၈)ရက်နေ့မှ (၂၆ - ၇- ၂၀၁၈) ရက်နေ့ထိ မုံရွာမြို့တွင် စစ်ကိုင်းတိုင်း ဝါးနှင့်သဘာဝပတ်ဝန်းကျင် စိမ်းလန်းစိုပြေရေးအသင်းနှင့် သုတေသနှင့် တီထွင်ဆန်းသစ်မှု ဦးစီးဌာနတို့ ပူးပေါင်း၍ ဝါးနှင့် အခြားဒေသ ထွက်ကုန်များကို ထုတ်လုပ်သည့် နည်းပညာများ စာတွေ့လက်တွေ့ ဖြန့်ဝေခြင်း အခမ်းအနားတွင်လည်း “ဝါးမှဝါးပါကေးပြုလုပ်သည့်နည်းပညာ” “ဝါးမီးသွေးထုတ်လုပ်ခြင်းနှင့်ဝါးမီးသွေးဆပ်ပြာနှင့်ဝါးရှာလကာရည်ဆပ်ပြာပြုလုပ်သည့်နည်းပညာ”
နှင့်“ခရမ်းချဉ်သီးယိုပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ″အကြောင်းကိုစာတွေ့လက်တွေ့သင်ကြားပေးခဲ့ပါသည်။၂၀၁၈ ခုနှစ်၊ ဇွန်လ (၁)ရက်နေ့မှ (၂)ရက်နေ့အထိကျင်းပသော သုတေသနနှင့်တီထွင် ဆန်းသစ်မှု ဦးစီးဌာနမှ အသေးစားနှင့် အလတ်စားလုပ်ငန်းရှင်များအား “နည်းပညာဖြန့်ဝေခြင်း နှင့် လွှဲပြောင်းခြင်းအခမ်းအနားတွင်“ဝါးမှဝါးပါကေးပြုလုပ်သည့်နည်းပညာ”အကြောင်းကို ပြောကြား ခဲ့ပါသည်။
ဆက်သွယ်ရန်
ဒေါက်တာသဇင်ဟန်
ညွှန်ကြားရေးမှူး
အစားအစာသုတေသနဌာန
ဓာတုနည်းပညာသုတေသနဗဟိုဌာန
သုတေသနနှင့်တီထွင်ဆန်းသစ်မှုဦးစီးဌာန
အမှတ်(၆)၊ကမ္ဘာအေးဘုရားလမ်း၊ရန်ကင်းမြို့နယ်၊ရန်ကုန်မြို့။
email: thazinhann@gmail.com
ဖုန်းနံပါတ် + ၉၅-၉-၅၁၄၃၇၂၁
ပြည်တွင်းမိတ်ဖတ်အဖွဲ့အစည်းများ
အမှတ် (၆) ကမ္ဘာအေးဘုရားလမ်း
စာတိုက်အမှတ် ၁၁၀၈၁
ရန်ကင်းမြို့နယ်
ရန်ကုန်